Advokat Rådgivning

Advokat rådgivning

Om man har kommit till ett juridiskt problem och man anser att man inte behärskar att ta reda på svaret själv, eller om man vill vara på den säkra sidan - då är det dags att rådgiva med en advokat eller jurist.

Nedan följer en lista på 5 oerhört viktiga punkter som man ska tänka på när man rådgiver med en advokat eller när man rådgiver med en jurist.

Vill du kontakta en Advokat eller jurist direkt kan du göra det här: Offert för juridisk rådgivning.

1.

Först och främst måste du fundera ut vad ditt juridiska problem klassas som.

Handlar det om ett: husköp? Konkurs? Köpavtal? skilsmässa? Begravning? etc.

Välj sedan att kontakta en advokatfirma som har specialiserat sig på just ditt problem område. Dessa advokater och jurister har stor erfarenhet av tidigare fall som liknar ditt. Och chansen för att du får förstklassig juridisk hjälp ökar.

2.

Tänk på att specificera ditt fall eller ditt problem. Tänk igenom vad som har hänt och lämna ingen fakta under bordet. Advokaten/Juristen måste ha all fakta om fallet för att denne skall kunna hjälpa dig på bästa sätt.

3.

Advokater och Jurister använder sig ofta av ett ganska komplicerat och sofistikerat fackspråk. Tänk på att säga till så fort du inte förstår vad de menar. Det spelar ingen roll om du känner dig dum som inte förstår, ditt juridiska ombud har en skyldighet att förklara för dig så att du förstår.

4.

Många tror att advokaten/juristen skall sköta allt, vilket till en stor del är sant. Men bara för det så får man inte agera som om man inte bryr sig. Man måste hela tiden läsa breven samt mailen man får från sitt ombud, och sätta sig in i det senaste som har hänt i fallet.

5.

Tänk på att det första du gör när du börjar rådgiva med en advokat/jurist är att du ber om ett kostnadsförslag. Räkningen efter juridisk rådgivning kommer ofta som en förvåning för många. Se till att veta vad rådgivningen kostar dig och avgör själv om du tycker det är värt det.